Kāpēc par sievietēm neviens nesatraucas?

Vairākas Eiropas valstis, tostarp Latvija, uz laiku apturējušas vakcināciju ar Astra Zeneca vakcīnu bažās par asinstrombu veidošanos.

Eiropas Zāļu aģentūra izmeklē vairākus gadījumus, bet vēl aizvien uzsver, ka ieguvumi no vakcinācijas ar AZ pārspēj iespējamos riskus.

Astra Zeneca informē, ka no 17 miljoniem vakcinēto ir 37 ziņojumi par asins trombu veidošanos, kas ir mazāk par dabisko fonu. Tas sanāk, mazliet vairāk kā 2 gadījumi no miljona. Netiek ziņots, cik no tiem letāli, ziņās ir pāris letāli gadījumi minēti.

Es esmu sieviete, es lietoju hormonālo kontracepciju, ko izvēlējos ar ginekoloģi, tostarp, medicīnisku indikāciju dēļ. Zāļu instrukcijā teikts, ka gada laikā 5-7 sievietēm no 10 000 var veidoties asinstrombi, no tiem 1% gadījumu var būt ar letālu iznākumu. Tas sanāk, 500-700 gadījumi no miljona, un 5-7 gadījumi var būt letāli. Izrunājām to ar ārstu. O jā, šīs zāles ir legālas.

Man ir 3 bērni. Grūtniecība un pēcdzemdību periods ir riska faktors asintrombu veidošanai, aptuveni 1000 uz miljons dzemdībām. Kad paliku stāvoklī, mani par to neviens nebrīdināja.

Tāpēc es nesaprotu vakcinācijas apturēšanu 37 gadījumu dēļ no 17 miljoniem (pie tam- letāli ir bijuši pāris), situācijā, kad Latvijā no 2 miljonu iedzīvotāju 1,769 ir miruši ar COVID19 diagnozi. Nepilni 100 000 oficiāli inficēti, bet faktisko inficēto skaitlis ir lielāks. Tomēr pūļa imunitāte nav sasniegta, vēl aizvien iespējams inficēties.

Protams, valstis, kurām citu vakcīnu netrūkst, var iepauzēt. Latvijai iepauzēšana nozīmē – vakcīnu nav.

Papildināts.

https://www.theguardian.com/world/2021/mar/16/oxford-vaccine-to-be-reviewed-by-who-after-countries-suspend-jab

Komentēt